Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Author Topic: Engine stalls just above idle, runs fine above 1500 RPM  (Read 344 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

MontanaRed

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • www.CVOHARLEY.com
    • KY

Engine stalls just above idle, runs fine above 1500 RPM
« on: June 02, 2019, 08:34:50 PM »

2015 Ultra Classic. Runs great until engine gets hot. Then Neutral light comes on in gear dropping me out of cruise control, and it runs rough at and just above idle.  I get the following codes: P0118 (I changed the temp sensor TWICE, still get the code), B2218 (I changed the Neutral switch, still get the code), and U0184 (But radio works fine).  Any help would be sincerely appreciated. I hate taking it to the dealer, but might have to...
Logged

ACfixer

  • Global Warming Enthusiast
  • Senior CVO Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 255
    • CA


    • CVO1: 2015 FLTRUSE
    • CVO2: 2005 FLSTSCi Springer
    • CVO3: 1973 PA28-180
Re: Engine stalls just above idle, runs fine above 1500 RPM
« Reply #1 on: June 02, 2019, 08:47:00 PM »

Welcome to the CVO forum Red, hang in there... we have some really sharp folks here and hopefully one of them can get you through it.

Short of that, is the dealer near you not competent, or is it that the dealer just isn't near you? Paying for a diagnostic might beat parts-swapping. :D
Logged
2015 FLTRUSE Abyss Blue/Crushed Sapphire
15" Freedom shield - TTS Tuned by Fullsac - Fullsac DX pipe - 2.0 cores. 96HP - 113TQ

MontanaRed

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 2
  • www.CVOHARLEY.com
    • KY

Re: Engine stalls just above idle, runs fine above 1500 RPM
« Reply #2 on: June 02, 2019, 08:50:25 PM »

Dealer is great (Man O War HD in Lexington KY), just 25 miles away.
Logged

hawgzilla

  • Full CVO Member
  • ***
  • Online Online
  • Posts: 170
Re: Engine stalls just above idle, runs fine above 1500 RPM
« Reply #3 on: June 02, 2019, 09:14:27 PM »

Codes don’t mean the sensor is bad.  They mean there is a problem with the circuit.  Think wiring issues (broken wires inside insulation for example).
Logged

chaos901

  • Senior CVO Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 434
  • FLHRSEI.ORG

    • CVO1: 2000 SE Road Glide
    • CVO2: 2008 SEUC3
    • CVO3: 2010 SEUC5
Re: Engine stalls just above idle, runs fine above 1500 RPM
« Reply #4 on: June 03, 2019, 12:17:48 PM »

Having the Electrical Service Manual for the bike is very helpful since it gives you diagnostic tree for each trouble code and (sometimes) will make reference to what a particular "group" of codes mean that show up together. 

However, the first thing I would do is make certain that the bike charging system is actually working correctly and is putting out about 14.2 volts at 2,000 rpms.  This is assuming that the battery is in good condition and fully charged.
Logged

ghost183

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 34
  • www.CVOHARLEY.com
    • NY

Re: Engine stalls just above idle, runs fine above 1500 RPM
« Reply #5 on: June 03, 2019, 07:29:40 PM »

disregard
Logged
FXSTSSE2 Anniversary #509

Stage 4 kit, Super Tuned, 860 rpm idle, Woods 777'S
Fueling OE + oil pump (to compensate for lower idle)
Vulcan 4.5* Rake, Shotgun Air Ride
Cycle Worx side mount plate
Big Radius 2-2 with SmartPartz baffles
Detach Sissy & Detach 18" Windshield
 

Page created in 0.123 seconds with 24 queries.