Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1] 2 3  All

Author Topic: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019  (Read 5531 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boatman

  • 2.5K CVO Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4749
  • FLHRSEI.ORG

    • CVO1: 2014 CVO Limited
    • CVO2: 2010 SEUC-accident victim-gone
    • CVO3: 2005 SEEG-traded on 2010

17,500 miles on 2014 Limited..  Was on a group ride with a OhioDave and a few friends last week.  Check engine light came on as well as red overheat temperature light..  Bike ran fine.  Rode about 10 miles home after it happened.
Was full of coolant.  Removed water pump cover, turned ignition on, rolled throttle half way and held it and both cooling fans and water pump ran as they should.  Pulled P1019 from odometer.  Read thru electric diagnosis  manual and said to replace coolant temperature sensor.  Replaced sensor in LH lower radiator and all is well..
May be able to help someone.  Should not have gone bad in 3 years 17,500 miles but could have been water pump.  Sensor was $25.00..  FWIW
Logged

OBB

  • 2.5K CVO Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4358
  • aka Ohiobellboy
    • OH


    • CVO1: 2011 Slate/Black SERGU** traded
    • CVO2: 2015 Double Blue SERGU
Re: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #1 on: June 06, 2017, 08:53:37 AM »

Good info there Bob. Thank You.

Sent from my XT1254 using Tapatalk

Logged
PHOTOBUCKET IS HOLDING MY PIX HOSTAGE!!!

rnich56

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 7
  • www.CVOHARLEY.com
    • FL

Re: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #2 on: June 06, 2017, 01:03:08 PM »

Hi,

I just had this same problem while on a trip riding in the Smokies.  My problem turned out to be chafing ET sensor wire on an upper cooling hose under the tank.  I posted a picture showing more chafing wires under the tank.  My post is under CVO Limited, chafing wires.

Rick
Logged

Major Tom

  • Senior CVO Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 353
    • LA


    • CVO1: Blue n Blue 2015 FLTRUSE - Lucille
    • CVO2: Grey n' Black 2011 FLTRUSE - Bertha (Sold)
Re: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #3 on: June 06, 2017, 02:26:15 PM »

I replaced Lucille's coolant pump last Aug at Sioux Falls after similar issues. It's a common problem which I understand may/did occur intermittently because of a vacuum lock or shot/damaged sensor or the pump itself. Mine was the pump. Thanks
Thanks for sharing.

Cheers Tom


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged

Boatman

  • 2.5K CVO Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4749
  • FLHRSEI.ORG

    • CVO1: 2014 CVO Limited
    • CVO2: 2010 SEUC-accident victim-gone
    • CVO3: 2005 SEEG-traded on 2010
Re: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #4 on: May 08, 2018, 12:56:08 PM »

5-18 update, 24,600 miles

Started getting P1019 code again in bike week in Daytona in March.  Ordered new w/pump and thermostat from Surdyke.  Hope this fixes it and not wasting money on replacing good parts.  Not a hard install for water pump and thermostat  replacement.
Logged

shaochieh.young

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 26
  • www.CVOHARLEY.com

Re: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #5 on: May 10, 2018, 12:07:12 PM »

Got parts number you can share?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged

Boatman

  • 2.5K CVO Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4749
  • FLHRSEI.ORG

    • CVO1: 2014 CVO Limited
    • CVO2: 2010 SEUC-accident victim-gone
    • CVO3: 2005 SEEG-traded on 2010
Re: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #6 on: May 10, 2018, 08:26:52 PM »

26600012 water pump

2670001A thermostat

32700028 coolant temperature sensor

Logged

CircleRacer

  • Senior CVO Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 358
Re: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #7 on: May 10, 2018, 10:12:22 PM »

Thank You Bob for the info and the part numbers!!
Logged

RonandJanet

  • 1K CVO Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1200
Re: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #8 on: May 12, 2018, 08:53:09 AM »

Great info thanks!
Logged

shaochieh.young

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 26
  • www.CVOHARLEY.com

Re: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #9 on: May 12, 2018, 11:41:20 AM »

Where is the coolant sensor?  I got the same problem today.  4200 miles on a 14 CVO.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged

grc

  • 10K CVO Member
  • ****
  • Offline Offline
  • Posts: 14012
  • AKA Grouchy Old Fart
    • IN


    • CVO1: 2005 SEEG2
Re: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #10 on: May 12, 2018, 04:05:57 PM »

Where is the coolant sensor?  I got the same problem today.  4200 miles on a 14 CVO.


Sent from my iPhone using Tapatalk

See attached diagram >

Jerry
Logged
Jerry - 2005 Cherry SEEG  -  Member # 1155

H-D and me  -  a classic love / hate relationship.  Current score:  love 40, hate 50, bewildered 10.

shaochieh.young

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 26
  • www.CVOHARLEY.com

2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #11 on: May 12, 2018, 04:22:38 PM »

Appreciated!!!!  Now is happy hunting the true problem.  I am pulling the water pump cover off to see if the pump is spinning or not.  Coolant temp was 80f and ET was 273f.  So a sensor is bad or pump is not working.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged

Boatman

  • 2.5K CVO Member
  • **
  • Offline Offline
  • Posts: 4749
  • FLHRSEI.ORG

    • CVO1: 2014 CVO Limited
    • CVO2: 2010 SEUC-accident victim-gone
    • CVO3: 2005 SEEG-traded on 2010
Re: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #12 on: May 12, 2018, 05:42:43 PM »

 Roll throttle to 1/2 , turn ignition on, and both fans and pump should come on. If the pump is pumping both radiators and hoses should feel warm or hot at operating temperature.  If radiators are cold pump could be running but not pumping.  For me the water pump was easier to replace than sensor.  This pump is made by Bosch I believe and they have pumps that look like this one but are plumbed different. They pump coolant to turbos or heaters and the like on cars and are less than $100. 😩
Logged

shaochieh.young

  • Newbie
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 26
  • www.CVOHARLEY.com

Re: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #13 on: May 12, 2018, 06:02:25 PM »

I think I will take the pump apart to see if it spins first and clean it then put it back.  I done the test with ignition on and I felt the vibration from the pump but I was not sure it was working or not.  I wish I was in the states right now so I could gone to HD and get my parts to fix it.  Now I have to wait on the German shop on Monday or mail order them from the states.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Logged

Para Bellum

  • Si vis pacem, para bellum.
  • 1K CVO Member
  • *
  • Offline Offline
  • Posts: 1862

    • CVO1: '07 Canyon Copper FXSTSSE, '08 Crystal Copper SEUC
    • CVO2: '11 Slate/Blk SERGU, '18 Twisted Cherry RGU
Re: 2014 Limited Check engine light, red temperature light P1019
« Reply #14 on: May 14, 2018, 03:15:49 AM »

Check out this Bosch pump.  Looks amazingly similar except for the electrical plug location.  $67 from Amazon, compared to $400+ from HD:

https://www.amazon.com/Bosch-392020024-Electric-Water-Pump/dp/B001CO17V4
Logged
If you want peace, prepare for war.
Pages: [1] 2 3  All
 

Page created in 0.141 seconds with 24 queries.